Parteneri

Organizator
Co-organizator
Co-finanțat de
Sponsori principali
Parteneri instituționali
Sprijinim

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara

Îmi cumpăr casă - atelier adolescenți 11-18 ani

În contextul expoziției Despre Locuire, propunem un atelier interactiv pentru tineri de 11-18 ani, care se desfășoară în contextul unor negocieri, a unui joc de rol dintre două echipe: cei care caută să achiziționeze o locuință și cei care intermediază vânzarea de locuințe. Pornind de la cazuri existente, cele 2 echipe vor dezbate pe baza unor teme transversale ce țin de locuirea colectivă precum: nevoia și dreptul la locuire, calitatea locuirii, raționalitatea economică, marketing vs. realitate etc.

Atelierul este organizat în parteneriat cu Asociația De-a Arhitectura – unul dintre principalii actori în domeniul educației de arhitectură și mediu construit pentru copii și tineri.
Pe scurt, misiunea Asociației De-a Arhitectura se traduce cel mai bine astfel:
Construim prin educaţie. Construcţia noastră creşte când:
– copiii şi adulţii înteleg şi iubesc valorile mediului construit şi sunt activi în comunităţile lor;
– profesioniştii mediului construit se implică prin educaţie în societate;
– în educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios.

Accesul la Atelier se face doar în baza înregistrării online, prin completarea acestui formular. În cazul persoanelor minore este necesară completarea de către părinte sau tutore legal a unui acord ce poate fi descărcat de aici, urmând ca mai apoi să fie încărcat în format pdf în formularul mai sus menționat.

Coordonator workshop: Andreea Pătroi
Coordonator workshop: Maria Sgîrcea
Atelier organizat în parteneriat cu De-a Arhitectura

Andreea Pătroi

Andreea Pătroi, n. 1984, arhitect la Unitatea de implementare proiecte angajate ca și capitală culturală europeană, în cadrul Primăriei municipiului Timișoara, cu experiență în proiecte complexe de urbanism și implicare socială, facilitator la Urban UP! powered by de-a arhitectura – ateliere pentru liceeni, despre oraș și mediul construit.

Maria Sgîrcea

De profesie arhitect, Maria Sgîrcea organizează evenimente cultural-profesionale în cadrul echipei LIGHT EDU, proiectează în cadru studioului FOR, lucrează cu tehnologii de imprimare 3D pentru prototipare și design de produs în atelierul Lână&Beton și este membru fondator FABER spațiu colaborativ. Membru al Asociației de-a Arhitectura, a coordonat și facilitat programul Urban Up! Ateliere despre mediu construit pentru liceeni și este voluntar De-a arhitectura în școala mea.

20
Oct
10:00
13:00
Locație Halele Timco
Înapoi
Înainte