Parteneri

Organizator
Co-organizator
Co-finanțat de
Sponsori principali
Parteneri instituționali
Sprijinim

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara

Expoziția-concurs BETA: Conferințele juriului

Conferințele vor avea ca punct de pornire activitatea și preocupările actuale ale celor 6 membri ai juriului în direcțiile enunțate prin secțiunile jurizate în cadrul expoziției-concurs BETA 2018 și anume: Spațiu construit, Spațiu interior, Spațiu Public, Lucrări de licență, Inițiative/ Experimente/ Viziuni, Text de Arhitectură.

Incluse în categoria PROFESIE, conferințele juriului oferă suport expoziției-concurs BETA 2018, în încercarea de a contura o serie de caracteristici la nivel euroregional din perspectiva calității practicii arhitecturale și relevanței în societate.

Pentru mai multe detalii despre expoziția-concurs BETA 2018, din perspectiva dimensiunii euroregionale, cât și a procesului de jurizare, consultați site-ul competition.betacity.eu

Program:
10:30 – 11:00 Înregistrare, cafea
11:00 – 11:10 Scurtă introducere din partea organizatorilor

11:10 – 11:45 Irina Cristea
11:45 – 12:20 Attila Kim
12:20 – 12:55 Grozdana Šišović

12:55 – 13:15 Pauză de cafea / discuții la standurile sponsorilor
13:15 – 13:25 Scurtă introducere din partea organizatorilor

13:25 – 14:00 Levente Szabó
14:00 – 14:35 Oana Stănescu
14:35 – 15:10 Catherine Slessor

Conferințe de: Atilla Kim, Irina Cristea, Grozdana Šišović, Levente Szabó, Oana Stănescu, Catherine Slessor

Attila Kim

Este un arhitect cu o vastă experiență în proiectare de expoziții și evenimente culturale, restaurare și proiecte de arhitectură, nominalizat de trei ori pentru premiul de arhitectură contemporană al Uniunii Europene, Premiul Mies van der Rohe. Este membru fondator și partener al atelierelor de arhitectură Studio Kim Bucșa Diaconu (SKBD) și Lundi Et Demi, iar începând cu 2012 desfășoară activitate profesională independentă, conducând o echipă tânără și dinamică. Attila Kim a studiat arhitectură la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, și a avut burse de studii în Slovacia, Statele Unite ale Americii și Olanda. Attila Kim este Comisarul României la Bienala de Veneția, edițiile 2016 până în prezent.

Irina Cristea

Este o arhitectă care a fondat AZC, un birou bazat în Paris, în 2001 alături de Grégoire Zündel. Biroul gestionează o gamă largă de programe, atât în sectorul public, cât și în cel privat, de la stații de metrou la proiecte de locuințe, completând în jur de treizeci de clădiri. De câțiva ani, AZC a inițiat o abordare mai liberă a arhitecturii, punând în discuție tema fericirii. Prezentă în cartea “Timp de joacă”, această lucrare constă din proiecte temporare care invită la o practică urbană jucăușă și spontană. AZC urmărește îndeaproape construcția fiecărui proiect al său, mare sau mic, ceea ce îi permite să câștige experiență și să-și construiască o echipă organizată, motivată și stabilă.

Grozdana Šišović

Este arhitectă și profesoară, co-fondatoare a re:a c t architects din Belgrad, birou pe care îl conduce din 2007 alături de Dejan Milanović. Practica sa este cunoscută pentru participarea persistentă și de succes la concursuri de arhitectură, precum și pentru construcțiile din diferite tipologii realizate. Predă, ca profesor asociat, la Universitatea din Belgrad, Facultatea de Arhitectură, unde și-a susținut teza de doctorat în 2017. Cercetarea ei se concentrează pe aspecte ale disciplinei arhitecturale, precum și pe teoria proiectării de arhitectură.

Levente Szabó

Arhitect, a contribuit la proiectarea a numeroase clădiri publice, monumente istorice, proiecte urbane și spații memoriale, ca fondator al Hetedik Műterem. A câștigat numeroase premii pentru arhitectură în Ungaria și străinătate. Lucrează full-time ca lector universitar și este în present profesor asociat la Facultatea de Arhitectură din Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta, unde este vice-director al Departamentului de Proiectare a Clădirilor Publice și secretarul Școlii Doctorale de Arhitectură. Și-a obținut doctoratul în 2008 și titularizarea în 2017. Este autorul a numeroase articole teoretice, capitole din varii publicații și a unei cărți. Interesul său se axează în mod special pe relația dintre arhitectură și memorie.

Oana Stănescu

Este partener fondator la Family, un birou din New York. Oana a fost îndrumător la atelierul de proiectare de la GSD Harvard University în toamna 2017, în trecut fiind îndrumător și la atelierul Core I la MIT în Cambridge, precum și la Proiectare Avansată la GSAPP Columbia University, alături de partenerul său, Dong Ping Wong. Este adeseori critic la numeroase școli precum Yale University, MIT, GSD și GSAPP. A contribuit la numeroase publicații arhitecturale precum Domus, MARK și Abitare. Lucrările Oanei au fost promovate în publicații precum New York Times, Forbes, Madame Figaro, Architect Magazine, New York Magazine, Mark, Time Magazine sau Cultured, pentru a enumera doar câteva. Înainte de a se alătura echipei Family, Oana a lucrat la diverse birouri premiate din întreaga lume, inclusiv Herzog and De Meuron, OMA, Architecture for Humanity și SANAA. Fotografie realizată de Brigitte Lacombe

Catherine Slessor

Editor architectural cu o vastă experiență, scriitoare și critic. Fost editor-șef al Architectural Review, principala publicație și platformă digitală de critică a arhitecturii internaționale și de analiză a ideilor care o modelează.

27
Oct
11:00
14:00
Locație Sala Multifuncțională, Consiliul Județean Timiș
Înapoi
Înainte