Parteneri

Organizator
Co-organizator
Co-finanțat de
Sponsori principali
Parteneri instituționali
Sprijinim

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara

Lansare de carte „2,14 tipuri de școli de arhitectură”

Volumul colectiv de eseuri „2,14 tipuri de școli de arhitectură” încearcă să opereze o radiografie – eterogenă, inegală, actuală – a domeniului educației de arhitectură la nivel global, dar mai ales local. Încearcă o deschidere a subiectului către public și o primă punere în context a lucrurilor, oferă o serie de puncte de sprijin, dar și de direcționare pentru cei preocupați de subiect – care sunt mai mulți decât ar părea la prima vedere.

Societatea civică românească se consolidează rapid în ultimul timp și are deja în agendă problema calității mediului construit sau situația patrimoniului: mediile educaționale ar trebui să își construiască rapid capacitatea de a oferi răspunsuri și, mai ales, direcții de viitor. Încercăm să contribuim la acest viitor prin „2,14 tipuri de școli de arhitectură”.

Publicația cuprinde două părți inegale, însă complementare. Prima pune laolaltă câteva eseuri lungi, ce caută sistematic și temeinic deslușirea semnificațiilor educației de arhitectură pornind dinspre istoricul ei către prezent, contextualizând idei, delimitând caracteristici și perioade sau interogând elegant prezenta stare a lucrurilor. A doua parte cuprinde o serie de eseuri scurte și poate fi văzută ca o schiță de schiță sau un concurs de idee pe tema viitorului educației de arhitectură din România.

Autori: Irina Băncescu, Raluca Becheru, Alexandru Belenyi, Tiberiu Bucşa, Laura Cristea, Cristina Constantin & Cosmin Pavel, Hanna Derer, Tudor Elian, Ştefan Ghenciulescu, Ana Maria Goilav, Oana Grămadă & Cezara Lorenţ, Irina Gudană & Raluca Sabău, Petre Guran, Liviu Ianăşi, Magda Juravlea & Andreea Nicuţ, Kázmér Kovács, Dan Marin, Marian Moiceanu, Paul Moldovan, Irina Nastasă Matei, Ionuţ Nedelcu, Maria Daria Oancea & George Marinescu, Oana Simionescu, Andrei Florin Sora, Florian Stanciu, Ina Stoian, Şerban Sturdza, Andrei Şerbescu, Dorin Ştefan, Şerban Ţigănaş, Dana Vais, Ana Maria Vesa Dobre
Traducere introducere și concluzii: Cosmina Stănășel
Ilustrații: Lucian Sandu-Milea
Grafică: Radu Matei Manelici
Volum cofinanțat de: OAR și AFCN
18
Oct
10:00
12:00
Locație Facultatea de Arhitectură și Urbanism
Înapoi
Înainte